Laatste oude winkel Venestraat sluit

Actueel 146 keer gelezen

Leidschendam - Na precies 90 jaar sluit de firma C.J.J. van Veen aan de Venestraat 39 in Leidschendam op 6 oktober haar deuren. Voor allen die zich verbonden voelen met Coby van Veen en de fourniturenzaak is er in de winkel een kleine afscheidsreceptie op zaterdag 5 oktober van 15.00 tot 17.00 uur.

De vader en moeder van Coby van Veen, inmiddels 84 jaar, begonnen in 1923 met de zaak aan de Venestraat. Er werd van alles verkocht; niet alleen borduurzijde en naaigaren, maar ook textiel, gordijnen, vloerbedekking en zelfs meubelen.

Van Veen sr. overleed echter al op 38-jarige leeftijd waarna moeder er alleen voor kwam te staan, later geholpen door Coby en haar broer. Na het overlijden van deze broer (op 53-jarige leeftijd) runt de alleenstaande Coby de zaak sinds 1978 in haar eentje. “Ik zit nu in totaal 67 jaar in de zaak”, zegt zij.

Nog van alles
Langzamerhand begint de winkel leeg te raken, maar er is nog wel van alles verkrijgbaar op het gebied van ondergoed, beha’s, kinder- en babykleding, wol, borduurzijde en naaigaren. Dit gaat er met flinke korting uit. “Ik moet nog een hoop kwijt”, zegt Coby. Het gaat haar wel aan het hart.

Zelf hoefde ze niet zo nodig te stoppen, maar op advies van familie heeft ze toch maar besloten de winkel te sluiten. “Het kostte meer dan dat het opbracht”, weet ze te vertellen. Verder is ze niet meer zo goed ter been en was de winkel eigenlijk alleen nog open op afspraak, of als er werd aangebeld door een klant.

Laatste winkel
De zaak van Van Veen is de laatste echte oude winkel in de Venestraat, die vroeger een drukke winkelstraat was (alleen Roos Feestartikelen is er nog gevestigd). Donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 17.00 uur is de laatste mogelijkheid om nog een (vrouwen)hemdje, Playtex beha, of een paar degelijke (werk)sokken te kopen. En niet te vergeten borduurzijde, naaigaren en meters vitrage. Daarna is de zaak voorgoed gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant