Opening van de speelplek met het oplaten van ballonnen.
Opening van de speelplek met het oplaten van ballonnen.

Speelplek op Goudkarpersingel

Actueel 34 keer gelezen

Leidschenveen - De Haagse wethouder Karsten Klein (Jeugd, Welzijn en Sport) kwam op woensdagmiddag 25 september naar Leidschenveen om de nieuwe speelplek op de hoek Goudkarpersingel - Veenweg officieel te openen.

Onder de toegestroomde belangstellenden was ook een aantal bewoners uit woonzorgcentrum Leilinde. Samen zagen zij hoe tientallen kinderen de wethouder hielpen bij de openingshandeling door het oplaten van vrolijk gekleurde ballonnen.

Andere ouders en grootouders keken toe vanaf de lange banken die rond de speeltoestellen staan. Zo heeft deze speelplek een dubbele functie: terwijl de kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren op natuurlijke houten elementen is er gelegenheid voor hun begeleiders om met elkaar een gesprekje aan te gaan. Een aantal buurtbewoners heeft afgesproken zich actief in te zetten als ‘vriend van de speelplek’.

Via deze wijkgerichte aanpak wil de gemeente Den Haag er voor zorgen dat speelterreinen er goed verzorgd en uitnodigend bij liggen. Wilt u meer weten over de “vrienden van de speelplek”? Stuur een mail naar venel@boog.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant