Subsidie voor groene projecten

Actueel 47 keer gelezen

Haaglanden - Stadsgewest Haaglanden heeft 17 subsidieaanvragen gehonoreerd voor groene projecten in de regio Haaglanden. Groen stimuleert de leefbaarheid, waardoor mensen graag in een gebied willen wonen en werken. Goed voor de economie, maar ook goed voor de ecologie.

Marcel Houtzager, regiobestuurder Groen, Recreatie en Toerisme (en wethouder te Voorburg) geeft aan: "Het toekennen van deze subsidies is een prachtig resultaat van de regionale samenwerking. Het is belangrijk voor alle inwoners van stad en de regio om in het groen te kunnen recreëren. Daarbij komt dat we als regio willen bijdragen aan een concurrerend vestigingsklimaat. Voortzetting van de regionale samenwerking op het gebied van Groen in de metropoolregio acht ik van groot belang."

"Ik pleit er dan ook voor om het Fonds Groen Haaglanden straks binnen de Metropoolregio te verankeren.” De ingediende projecten staan op de prioriteitenlijst 2013 van het Fonds Groen Haaglanden. Een deel van de groenprojecten is/wordt binnen een jaar gerealiseerd.

Leidschendam-Voorburg
Een aantal projecten in Leidschendam-Voorburg krijgt subsidie. Het betreft een fietspad langs de molendriegang Stompwijk (€ 85.000) een laarzen(wandel)pad in Horst en Weide met een 'landschapsbelevingshut' (€ 23.000,-), acht mooie picknickplekken met fietssteunen in Duin, Horst en Weide (€ 8.760,00), een uitkijkheuvel met trap, wandelpad, informatiezuil en beplanting (€ 90.000,-), voor mindervaliden toegankelijke pleisterplaatsen wandelroute Koninklijke weg in Duin, Horst en Weide met picknickbanken met een informatiepaneel over een gebeurtenis m.b.t. het Koningshuis ( € 7.900,-), een wandelpad langs de N14 aan de zijde van de Duivenvoordse en Veenzijdse polder (€ 11.222,-) en een waterspoorpark in de Veen- en Binkhorstpolder - deelgebied 2 - met waterberging.

Deelgebied 2 is onderdeel van de Groenblauwe schakel tussen Landschapspark Duin, Horst en Weide en de Binckhorst. Door het waterspoorpark loopt een regionale fiets- en wandelroute die in Leidschendam Noord kruist met het regionale fietspad Vliet-Scheveningen-Wassenaar. Naast wandelpaden, wordt 1500 m1 natuurvriendelijke oever aangelegd, met 150 bomen en 650 m2 beplanting (€ 33.281,-).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant