Sport kort

Sport 96 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tafeltennisvereniging VVV en de korfbalverenigingen SEV en VEO speelden afgelopen weekend wedstrijden. Hier de korte verslagen.

VVV heren 1 verliest van Rapidity
De tafeltennisheren van VVV traden aan tegen Rapidity in Beverwijk. Het was een strijd met veel verlengingen en vijfgamers. Werff Thomas won zijn eerste partij, maar Patrick Bruijne en Matthijs van der Heiden verloren beiden nipt.

De dubbel bracht beide teams op gelijke hoogte: 2-2. Jammer genoeg moest Werff zijn partij daarna inleveren, zodat VVV opnieuw tegen een achterstand aankeek. Patrick bracht in een spannende vijfgamer de stand nogmaals in evenwicht. Matthijs en Patrick verloren echter beiden. Werf slaagde er vervolgens nog in VVV terug in de race te brengen met 5-4.

Matthijs' laatste partij was van een hoog niveau, maar na een lange vijfgamer kon Rapidity de 6-4 overwinning incasseren. Ondanks het verlies was dit misschien wel de mooiste wedstrijd qua spelniveau.

VVV staat nu op de tweede positie in de poule. Volgende week tegen Veluwe. Dames 1 won van VDO 1; heren 2 won 6-4 van Rijnsoever 1

SEV Korfbal wint in Amsterdam
Zaterdag 28 september stond de korfbalwedstrijd tegen naaste concurrent Amsterdam op het programma. Amsterdam staat met slechts een punt verschil een plekje onder SEV. Beide ploegen creëerden veel kansen, maar waar Amsterdam wel nu en dan een punt wist te maken, bleven de Leidschendammers achter in score.

Na drie kwartier werd het dieptepunt van de achterstand (vier doelpunten) met 7-3 bereikt. Hierna werd hard gewerkt om de stand terug te buigen. Toen SEV de stand terugbracht naar 8-8 was het tij gekeerd, wat resulteerde in een 10-9 eindstand in het voordeel van SEV. Komend weekend wordt de strijd aangegaan met Vlug en Vaardig, dat een tree hoger op de competitieladder staat. Meer informatie op www.sevkorfbal.nl.

VEO alleen op kop
Na de overwinning op medekoploper Dindoa plus het gelijke spel van de derde ploeg aan kop, is VEO nu de enige koploper in de eerste klasse D. In een spannende wedstrijd in Ermelo werd het 15-17 voor de Voorburgers. VEO startte goed. Na een aanvankelijk gelijk opgaande score kon VEO halverwege de eerste helft uitlopen naar een 2-6 voorsprong.

Dindoa herpakte zich en kwam voor de rust nog wat dichterbij tot 5-7. En ook in de tweede helft gaf de thuisclub zich niet gewonnen. Met veel strijdlust bleven zij in de wedstrijd en kwamen langzaam maar zeker dichterbij tot 11-11. Maar VEO bleef kalm en goed verzorgd korfballen en liep weer uit naar 12-14. Maar nog gaf Dindoa niet op en kwam opnieuw op gelijke hoogte.

Toen VEO meteen daarna weer scoorde was het verzet gebroken. VEO liep uit naar 14-17 voordat Dindoa nog scoorde om de eindstand op 15-17 te brengen. VEO speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen de nummer 2; Rheko. De wedstrijd begint om 15:30 uur op sportpark Westvliet.

Gezelligheidstoernooi Orbiton
Orbiton organiseert een gezelligheidstoernooi voor iedereen die het leuk vindt om het een paar anderen een avondje gezellig te komen sporten. Het toernooi vindt plaats op donderdag 17 oktober van 19.00 uur tot 22.30 uur in sporthal de Fluit in Leidschendam. Deze keer is het alweer de 3e editie, en de groei zit er in: vorig jaar deden 14 teams van collega’s, vrienden, buren en families mee. Voor meer informatie en inschrijven www.orbiton.nl.