Beeld van wijken

Actueel 56 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente hield eind vorig jaar voor de tweede keer een representatieve enquête onder haar bewoners. De respons op de enquête was hoog: 53%. De resultaten van deze brede enquête en objectieve informatie uit diverse bronnen zijn verzameld en geanalyseerd in de Wijkatlas 2012. De gemeente hield in 2010 de eerste bewonersenquête. “De informatie uit de Wijkatlas 2012 laat zien dat wijkgericht werken loont, maar het heeft tijd nodig”, aldus wethouder wijkgericht werken, Peter van Ostaijen.

De wijkatlas geeft een eerlijk beeld van de wijken, de sterke en zwakke punten en de thema’s die de bewoners belangrijk vinden om aan te werken. De atlas maakt het ook mogelijk de wijken en buurten onderling te vergelijken. Daarmee biedt de atlas een duidelijke basis voor ontwikkeling en bijsturing van gebiedsgericht beleid aan zowel de gemeente Leidschendam-Voorburg als andere organisaties.

Wijkgericht werken
De gemeente Leidschendam-Voorburg introduceerde in 2003 al het wijkgericht werken. Met deze aanpak wil de gemeente bereiken dat inwoners zelfstandig of samen met andere partners en de gemeente de leefbaarheid in de wijk op peil brengen en houden. De inzet van het wijkmanagement richt zich sinds 2012 op vijf aandachtswijken (Prinsenhof, De Heuvel/Amstelwijk, Leidschendam-Zuid e.o., Voorburg Noord en Bovenveen).

De Wijkplatforms bespreken op basis van de wijkatlas de aanpak van de onderwerpen die spelen in de wijk en aandacht behoeven. Deze onderwerpen leggen de wijkplatforms vast in een wijkagenda. Informatie per wijk, over wijkgericht werken én de link naar de wijkatlas is te vinden op www.lv.nl/wijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant