Het oude raadhuis van Leidschendam; inmiddels gemeentehuis omdat de raad er niet meer vergadert (foto: Wikipedia).
Het oude raadhuis van Leidschendam; inmiddels gemeentehuis omdat de raad er niet meer vergadert (foto: Wikipedia).

Rondleiding in oude raadhuis

Actueel 65 keer gelezen

Leidschendam - De ‘schoonsloop’ van het oude raadhuis, nu Gemeentehuis, aan het Raadhuisplein 1 in Leidschendam vormt de volgende fase in het proces van Centrale Huisvesting. Vanwege de renovatie, werken er op dit moment - tijdelijk - geen ambtenaren in het pand op het Raadhuisplein 1. Inmiddels zijn de oude inventaris en alle materialen verwijderd.

Om te laten zien hoe het pand er nu uitziet, zijn omwonenden en inwoners op 3 september uitgenodigd voor een rondleiding tussen 18.00 en 19.00 uur. Men kan het pand - dat geheel is schoongesloopt - dan bekijken en krijgt meer informatie over het traject. Ook kunnen zij kennismaken met de bouwaannemer.

De rondleiding wordt gehouden bij daglicht omdat er geen stroom in het gebouw meer beschikbaar is. Ook kan men niet gebruikmaken van sanitaire voorzieningen. Verder is het pand vanwege de renovatie hier en daar wat moeilijker toegankelij, door bijv. ongelijke vloerdelen.

Van zes naar twee panden
Het college keurde eerder dit jaar de definitieve ontwerpen van de locaties in Leidschendam (Raadhuisplein 1 en Koningin Wilhelminalaan 2) goed. Deze mijlpaal betekende een volgende stap in het proces naar de centrale huisvesting van de gemeentelijke organisatie.

Deze is momenteel gehuisvest op zes verschillende locaties in Leidschendam en Voorburg. Om kosten te besparen en efficiënter te kunnen werken, worden de medewerkers van de gemeente in de nabije toekomst in de twee panden ondergebracht.
 
Meer informatie over het project op www.lv.nl/centralehuisvesting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant