Convenant Jeugdgezondheidszorg

Actueel 111 keer gelezen

Regio - De gemeentes Westland, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Zoetermeer, Midden-Delfland en Delft hebben een convenant met de stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West (JGZ ZHW) afgesloten. In het convenant staan afspraken over het wettelijk basispakket zorg voor kinderen tot 19 jaar en hun ouders.

De betrokken gemeentes hebben afgesproken dat ook de komende vijf jaar de zorg voor baby’s en kinderen tot 19 jaar bij de JGZ-ZHW komt te liggen. Zorg op maat voor de kinderen en hun ouders of verzorgers wordt daarbij steeds belangrijker. Iedere gemeente kan deze basisafspraken uitbreiden met lokaal maatwerk.

Op deze manier kan Leidschendam-Voorburg zorg op maat leveren voor haar inwoners. De JGZ ZHW is in 2011 voortgekomen uit een fusie van thuiszorgorganisaties en de GGD. JGZ ZHW is een belangrijk onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en speelt daarmee tevens een rol in het brede veld van jeugdzorg wat vanaf 2015 onder de verantwoordelijkheid van de gemeentes valt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant