Zelfgebouwde hindernis ‘Dakkap’ op het parcours van de Samengestelde Wedstrijd.
Zelfgebouwde hindernis ‘Dakkap’ op het parcours van de Samengestelde Wedstrijd.

Paardenweekend in Vlietland

Actueel 66 keer gelezen

Leidschendam - Komend weekend, zaterdag 29 en zondag 30 juni, is recreatiegebied Vlietland voor het 10e jaar op rij het decor voor een groot paardenevenement.

Inmiddels hebben al meer dan 450 ruiters en amazones zich ingeschreven. Zij komen met hun viervoeters naar Vlietland om deel te nemen deze spectaculaire en veelzijdige vorm van paardensport. Bij deze 'samengestelde wedstrijden' rijdt elke combinatie een dressuurproef, een springparcours en een spannende cross-country. Wie aan het eind van de dag de minste strafpunten over 3 onderdelen heeft verzameld, wordt Regiokampioen van Zuid-Holland in zijn of haar klasse. Voor de ponyruiters is de wedstrijd dit jaar extra spannend: zij strijden om de landelijke Ponykampioenschappen én de wedstrijd is de laatste selectie voor de Europese kampioenschappen. Voor de professionele ruiters is er zaterdag een speciale klasse waarin zij hun getalenteerde, jonge 5- en 6-jarige paarden uitbrengen.

Uitje

Bezoekers zijn welkom om de wedstrijden van dichtbij te volgen. Men kan gratis parkeren. De wedstrijden zijn een bijzonder uitje, geschikt voor het hele gezin. In het gezellige strodorp kan men terecht voor een hapje en een drankje. Of volg het van dichtbij tijdens een rondwandeling over de cross-country. Op het compacte en overzichtelijke terrein is een speciaal parcours van ca. 3 kilometer aangelegd. Paard en ruiter overwinnen zo'n 25 natuurlijke hindernissen: boomstammen, rietsprong, haag, op- en afsprong en een echte boerenwagen. Ook de spannende waterhindernis ontbreekt niet.

Paardvriendelijk parcours

Paardensportverenigingen 'de Blesruiters' uit Stompwijk en 'Koningin Emma' uit Wassenaar organiseren dit evenement gezamenlijk. Tijdens het weekend zijn ruim 100 vrijwilligers van beide verenigingen actief. De organisatie vindt plaats onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS). In recreatiegebied Vlietland realiseren de parcoursbouwers Kees de Jong en Martin Spruijt een gevarieerd, veilig en paardvriendelijk parcours. Meer informatie en een routebeschrijving op: www.eventingzuidholland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant