Peuken, sigaretten- en kauwgompakjes en ander zwerfafval op een hangplek in de parkeergarage (foto: Gert Jan van Heyningen).
Peuken, sigaretten- en kauwgompakjes en ander zwerfafval op een hangplek in de parkeergarage (foto: Gert Jan van Heyningen).

Avondoverlast op Damplein

Actueel 20 keer gelezen

Leidschendam - Tijdens de commissievergadering van Algemene Zaken heeft burgemeester Hans van der Sluijs zich niet populair gemaakt bij de bewonen van de dure appartementen om en nabij het Damplein.

Door Bart Bakker

Veel bewoners klagen in dit gebied over overlast door hangjeugd en drugsgebruik in de ondergrondse parkeergarage. Nadat Van der Sluijs aangaf dat deze klachten niet bij hem en de plaatsvervangend korpschef bekend zijn, liepen bij een aantal aanwezige bewoners de emoties hoog op.

“Er wordt nu gesuggereerd alsof we alleen maar onzin staan te verkondigen”, sprak één van hen. “Dit is bijzonder teleurstellend”. De reactie van Van der Sluijs heeft de onrust onder de bewoners in elk geval vergroot. Zij beweerden zelfs dat er ook sprake zou zijn van inbraken, vernielingen en dat vrouwen ’s avonds op het Damplein niet meer over straat durven.

Ze zetten hun auto niet meer in de parkeergarage en parkeren een paar honderd meter verderop. De politie heeft inmiddels aangegeven de surveillance te zullen verhogen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant