Dames in bikin in protest tegen de Rijnlandroute, vlak langs het recreatiegebied (foto: PR).
Dames in bikin in protest tegen de Rijnlandroute, vlak langs het recreatiegebied (foto: PR).

Protest in bikini tegen Rijnlandroute

Actueel 24 keer gelezen

Den Haag/Leidschendam - Gistermiddag hebben dames in bikini liggend in strandstoelen voor de ingang van het Provinciehuis in Zuid-Holland geprotesteerd tegen de aanleg van de Rijnlandroute (de geplande vierbaansweg tussen de Rijkswegen A4 en A44) pal langs -en gedeeltelijk zelfs door- het recreatiegebied Vlietland. De dames zaten in een strandstoel onder een spandoek met de tekst ‘Hier is het beter recreëren dan in Vlietland naast de Rijnlandroute!’

Vlietland is het grootste recreatiegebied van Zuid-Holland en wordt jaarlijks bezocht door meer dan een miljoen recreanten (zie www.vlietland.com). De voornoemde actie werd uitgevoerd namens de in Vlietland actieve verenigingen, bedrijven, instellingen, recreanten en natuurliefhebbers.

Statenleden en bezoekers van de vergadering Verkeer en Milieu van de provincie die gistermiddag werd gehouden en in het teken stond van de Rijnlandroute kregen een gratis ijsje van de actievoerders.

Ook werden flyers uitgedeeld met een opsomming van noodzakelijke inpassingsmaatregelen van de Rijnlandroute ter voorkoming van de allerergste overlast door verkeerslawaai, stank, fijnstof, licht en lelijk uitzicht voor Vlietland (en de naastgelegen Oostvlietpolder).

Tijdens de voornoemde commissievergadering werd door veel verontwaardigde insprekers protest aangetekend tegen de plannen van Gedeputeerde Staten om de Rijnlandroute pal tegen Vlietland en gedeeltelijk daar dwars doorheen aan te leggen.

Naar de overtuiging van deze bezwaarmakers en de betrokken gemeenten zullen deze plannen dramatische gevolgen hebben voor het gebruik en de toekomst van dit gebied dat ook wel de Rivièra van de Randstad wordt genoemd.

De directeur van Recreatiecentrum Vlietland, Bart Carpentier Alting, noemt het beoogde tracé en het ontbreken van inpassingsmaatregelen “onbegrijpelijk, onbehoorlijk en onacceptabel”. Hij en de andere bezwaarmakers hopen dat Provinciale Staten tijdens de vergadering volgende week woensdag ( 26 juni) alsnog zullen besluiten Vlietland te ontzien door o.a. het tracé iets te verleggen, hoge geluidwerende wallen aan te leggen en de geplande 10 meter hoge viaducten te vervangen door onderdoorgangen.

De voorzitter van de in Vlietland gevestigde Zeilvereniging De Vlietzeilers, Harry Kortman, merkt ten aanzien van de Rijnlandroute op: “Dit is werkelijk de slechtst denkbare variant voor Vlietland”. Kortman roept de statenleden op : ”Red Vlietland van de Rijnlandroute!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant