Miljoenen voor jeugdzorg

Actueel 8 keer gelezen

Met ingang van 2015 krijgt de gemeente Leidschendam-Voorburg in het kader van de decentralisatie van taken de verantwoordelijkheid voor de Jeugdzorg. In de Meicirculaire van het ministerie van BZK waarin op de gemeentelijke financiën wordt ingegaan, staat dat 10,5 miljoen euro aan Jeugdzorg in de gemeente wordt besteed.

Dit bedrag vorm ook de basis voor de bekostiging van de jeugdzorgtaken in 2015 waar de gemeente dan verantwoordelijk voor wordt. GBLV (Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg) volgt de ontwikkelingen rond de Jeugdzorg op de voet.

Raadslid Freek Steutel: "Het Rijk is bezig met de decentralisatie van taken. Taken die nu nog door Rijk en provincie worden uitgevoerd, worden naar de gemeenten overgeheveld. Dat is een gigantische operatie waarbij ook bezuinigd moet gaan worden.

GBLV vindt dat de gemeente hier goed op voorbereid moet zijn. "Het kan immers niet zo zijn dat op 1 januari 2015 noodzakelijke hulpverlening in het kader van de Jeugdzorg tussen wal en schip valt, omdat de gemeente daar nog niet klaar voor is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant