Nieuw Mariënpark gaat door

Actueel 126 keer gelezen

Leidschendam/Den Haag - Het bestemmingsplan, dat realisatie van de nieuwbouwplannen voor Mariënpark in Leidschendam mogelijk maakt, is onherroepelijk. De Raad van State heeft woensdag 19 juni het hoger beroep, dat omwonenden tegen het vastgestelde bestemmingsplan Nieuw Mariënpark hadden ingesteld, verworpen. De gemeente kan nu op korte termijn de bouwvergunning verlenen, waarmee woningcorporatie Vidomes de plannen kan uitvoeren.

Op het terrein van het voormalige zorgcentrum Mariënpark wil woningcorporatie Vidomes seniorenappartementen en diverse voorzieningen en zorgwoningen bouwen, ter vervanging van het gesloopte verzorgingshuis.

Dat gebeurt in nauwe samenwerking met zorgaanbieder Florence en de Katholieke Stichting Mariënpark (KSM). In de nieuwbouw komen verschillende functies op het gebied van wonen, welzijn en zorg samen.

Het gaat om dertig verpleeghuisplaatsen, 27 zorgwoningen, twaalf zorgplaatsen in een zorghotel en 106 woningen, waarin mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen. De oplevering van het project is gepland medio 2015.

Teleurgesteld

De bezwaarmakers in de buurt zijn zwaar teleurgesteld dat het door hen ingestelde beroep is verworpen. “Binnen het huidige juridische bestuursrechtelijk kader krijgt de gemeente klaarblijkelijk de ruimte om een dergelijk op een groot aantal vlakken zeer slecht gemanaged project gewoon te mogen starten”, aldus Michiel van Staaij namens de omwonenden. Hij vervolgt: “De gemeente jubelt nu dat ze alles goed hebben gedaan, maar dat de bezwaarprocedures al sinds 2004 lopen, bewijst wel dat het hele proces niet vlekkeloos is gegaan en dat de gemeente iets doordrukt waar in de buurt geen draagvlak voor is. Dat straks een zwaar verouderd plan wordt gerealiseerd is zeer betreurenswaardig. De alternatieven die door omwonenden zijn aangedragen waren beter maar zijn nooit opgepakt. De buurt krijgt nu een woontoren van ruim 40 meter en een veel te groot risicovol - grotendeels commercieel (56%) - project in de maag gesplitst. Leidschendam Voorburg gaat gewoon door met het bouwen voor leegstand. In het belang van wie? We betreuren als buurt de wijze waarop de gemeente de belangen van de buurt in dit proces heeft behartigd ten zeerste.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant