Geluidsarm asfalt Veursestraatweg

Actueel 55 keer gelezen

Leidschendam - Het wegdek van het gedeelte Veursestraatweg tussen de Noordsingel en de bebouwde komgrens is hard aan vervanging toe. Het is ook een goede aanleiding om de weg opnieuw in te richten.

De gemeente heeft een plan gemaakt dat de Veursestraatweg veiliger, stiller en groener maakt. Leidschendam-Voorburg wil immers een aantrekkelijke groene woonstad zijn, waar ook verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat. Omwonenden hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid op het plan te reageren. Burgemeester en wethouders hebben een aantal reacties kunnen inwilligen en hebben het inrichtingsplan voor de Veursestraatweg gewijzigd vastgesteld.

Volgens het definitieve plan krijgt de Veursestraatweg tot aan de bebouwde komgrens een middenberm met kunststof matten waarin gras groeit; de middenberm is overrijdbaar door hulpdiensten. De huidige parkeerstrook in asfalt wordt straks in klinkers uitgevoerd.

Aan de kant van de woningen komen er enkele bomen bij. Grote aantallen bloembollen en een bloemrijk grasmengsel zorgen voor kleurrijke bermen. Langs de entree van de gemeente bij de komgrens komen lage, groenblijvende hagen. Bij de aansluiting met de Veursestraatweg krijgt de Parnashofweg een voetgangersoversteekplaats. De hele weg krijgt geluidreducerend asfalt.

De werkzaamheden aan de weg vinden plaats in juli en augustus; de groene aanpassingen in het najaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant