Winnaars Emmaüs aquarelwedstrijd

Actueel 42 keer gelezen

Leidschendam - Nadat het publiek een week lang had kunnen stemmen bij de aquarelexpositie van leerlingen van de Emmaüsschool in ijssalon Fanielje aan de Sluis in Leidschendam, werd vorige week de uitslag bekend gemaakt. Maar liefst 200 stemmen waren uitgebracht.

Britt Klap had er met haar aquarel 34 weten te bemachtigen. Zij was daarmee de onbetwiste nummer één. Maaike Visser en Cheyenne Lelieveld veroverden de plaatsen twee en drie. De artistieke prestaties werden door Fanielje beloond met een waardebon die ze kunnen verzilveren voor echte bolletjes ijs.

Naast de publieksprijs was er ook een prijs van de vakjury. Anna Smit won een aquarel van Hein Schut. De jury betitelde haar aquarel in het juryrapport als een uitnodigend verhaal: “Hier is het perspectief mooi gebruikt als compositiemiddel om een verhaal te vertellen. We zien een enorme coupe ijs op de voorgrond. Het meisje aan tafel verdwijnt er bijna achter en kijkt er met een uitnodigende glimlach omheen. Er is nog een stoel vrij, dus schuif lekker aan.”

IJsliefhebbers kunnen deze zomer het werk van de drie publieksprijswinnaars blijven bewonderen want er is een ereplaats in de ijssalon voor vrijgemaakt.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant