Fietshelden Peter Verbeek en Cock van Rijn (2e en 3e van links).
Fietshelden Peter Verbeek en Cock van Rijn (2e en 3e van links).

Geslaagde testrit fietshelden

Actueel 23 keer gelezen

Leidschendam - Afgelopen zondag op Vaderdag hebben de Fietshelden Peter Verbeek en Cock van Rijn hun eerste grote testrit gehad in het Nijmeegse heuvellandschap. Nadat ze 's morgens om half zeven vertrokken waren richting Groesbeek vanwaar de Tour du Jour rit zou starten begonnen zij om half tien aan hun 120 km lange monsterrit.

Nu zou blijken of al die trainingen hun vruchten zouden afwerpen. Bij de start was het een drukte van belang, maar alles verliep vlotjes. De rit werd georganiseerd door RTL 7 en dat kon je merken ook . Verslaggever Leo Driesen was al vroeg aanwezig en ook Michael Boogert stak de mensen een riem onder het hart.

Als eerste vertrokken de renners die de 165 km tocht reden, gevolgd door de groep die de 120 km zou gaan rijden - waar Peter en Cock dus bij zaten - en als laatste de groep die de 65 km reed. Al direct na de start kregen de fietsers de eerste stevige bergjes te verwerken, onderdeel van de zeven heuvelenloop die ook de deelnemers van de vierdaagse moeten lopen. Na zo'n 20 km verlieten zij Nederland en ging de route voor zo'n 80 km over Duits grondgebied.

Laatste 10 km zwaar

“Het was een supermooie route die er was uitgezet en ook de verzorging was onderweg perfect geregeld”, aldus Van Rijn. Na de laatste verzorgingspost was er nog zo'n 45 km te fietsen richting Nederland maar het liep lekker. Nadat eenmaal de helft van de rit erop zat konden zij weer gaan aftellen en leek het steeds makkelijker te gaan.

De wind was een beetje gaan liggen en het tempo bleef voordurend rond de 30 km liggen. De laatste 10 km waren echter weer zeer zwaar, want er kwamen weer de beklimmingen van de zeven heuvelen in voor. Het tempo omhoog zakte af en toe af naar zo'n 12 a 13 km per uur. Maar eenmaal op de top kwam de beloning en kon er gedaald worden waarbij het tempo opliep tot zo'n 60 km per uur.

“En toen na zo'n 4.5 uur kwam dan toch de finish in zicht, een heerlijk gevoel”, vertelt Van Rijn. Moe maar voldaan zijn de 2 fietshelden samen over de streep gereden en gunden zichzelf hierna een heerlijk koud glas bier.

Zij vonden het een superleuke ervaring en deze dag gaf de twee genoeg vertrouwen voor 13 september als zij die loodzware Mont Ventoux gaan beklimmen voor Ven2-4 Cancer, samen met die 14 andere fietshelden. De komende 3 maanden zal er stevig doorgetraind worden om topfit aan de start in Frankrijk te verschijnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant