PvdA en D66 willen duidelijkheid over ADO Den Haag

Actueel 85 keer gelezen

Den Haag - Of de Sportcampus in het Haagse Zuiderpark er komt op de wijze zoals die aanvankelijk is voorzien, is onzeker. Dat bleek donderdag in de gemeenteraad van Den Haag. Ook steun voor een nieuw trainingscentrum voor ADO Den Haag kon niet op steun rekenen van diverse fracties.

De realisering van de Sportcampus in het Zuiderpark kreeg een enorme deuk na het wegvallen van Vestia als investeerder. Nu blijkt er van diverse fracties geen steun te zijn voor de investering van 1,5 miljoen euro voor het nieuwe trainingscentrum voor ADO Den Haag.

Wethouder Karsten Klein (foto) heeft aangegeven, dat het gaat om een gewone compensatie zoals dat vaker is gedaan bij andere voetbalverenigingen, die hun complex moesten opgeven of verplaatst moesten worden. Coalitiepartijen PvdA en D66 zijn, met diverse oppositiepartijen, van mening, dat Klein te gemakkelijk het bedrag beschikbaar stelt. Zij willen ook zekerheid over de eigen bijdrage van ADO Den Haag.

Wethouder Klein (CDA) kwam ook in aanvaring met Rachid Guernaoui (D66) en Gerard Verspuij (PvdA) over de financiële situatie bij ADO Den Haag. De discussie liep hoog op. Klein hekelde hun reacties in de media naar aanleiding van het bericht van de KNVB over de terugzetten van de Haagse voetbalclub naar categorie 1. Volgens de wethouder hebben zij te snel gereageerd op 'tendentieuze berichtgeving' in de media. Volgens de wethouder is de financiële situatie bij ADO Den Haag niet veel anders geworden dan zijn laatste rapportage aan de raad.

Bron: Haaglanden Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant