Aline Rodt (links) en Wendy Workel (rechts). (foto: Bakker Communicatie)
Aline Rodt (links) en Wendy Workel (rechts). (foto: Bakker Communicatie)

Nieuwe columnist: De DierenDokters

Columns 285 keer gelezen

Voorburg - Wendy Workel en Aline Rodts, beiden dierenarts bij DierenDokters Voorburg, de nieuwste dierenkliniek van Voorburg, in het oude postkantoor aan de Prins Bernhardlaan 3, zullen wekelijks een column verzorgen voor Het Krantje Online. Hier volgt hun eerste bijdrage

Door Aline Rodt en Wendy Workel

Wij zijn bijna twee jaar geleden hier begonnen en zijn blij met onze goed uitgeruste kliniek, maar ook zeker met onze patiënten en cliënten, die ons werk leuk en interessant maken. In de twee jaar dat wij hier zitten hebben wij een aantal vaste patiënten gekregen, waar wij erg op gesteld zijn. Wij proberen hun baasjes duidelijkheid te geven over wat er aan de hand is met het dier, mede omdat zij dat niet zelf kunnen. Soms heeft het dier een kwaal dat gemakkelijk te verhelpen is, soms moeten wij langer onderzoek doen om er achter te komen wat er aan de hand is.

Bijna twee jaar, over drie weken vieren wij ons twee-jarig bestaan. Op 21 februari geven wij een gratis lezing over de seniorpatiënt. Ook organiseren wij een fotowedstrijd, waarbij de mooiste inzending op canvas wordt afgedrukt. En voor “onze” honden hebben wij op zondag 17 februari de hondenwandeling. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.dierendokters.com (kliniek Voorburg).

In deze wekelijkse columns ga ik vertellen over gevallen uit de praktijk, soms met een goede afloop, soms helaas niet. Een aantal keren per jaar houden wij gratis lezingen of geven wij een cursus, ook deze zal ik dan aankondigen.

Ik had het toevallig vanmorgen over onze column: waar zal ik het deze keer over hebben? De cliënt had een goed idee: waarom niet over haar kat? Deze is zichzelf namelijk aan het kaallikken. Kaallikken bij de kat is iets wat veel voorkomt en wat vele verschillende oorzaken kan hebben: van vlooien tot heftige allergieën, van stress tot pijn. Vlooien en andere parasieten in de vacht kunnen veel jeuk geven waardoor de katten ze proberen weg te likken. De vacht wordt hierbij meegenomen, waardoor kale plekken ontstaan. Soms zijn de dieren allergisch voor vlooienbeten, dat zelf na een behandeling tegen vlooien de jeuk blijft: dan geven wij een injectie om de allergische reactie te onderdrukken. Er zijn ook katten die zichzelf kaallikken omdat zij ziek zijn: de buik kaallikken omdat hij een blaasontsteking heeft of wat een andere patiënt van ons deed: zijn poot kaal likken en bijten omdat hij daar ernstige arthrose heeft dat pijn doet. Soms vinden wij helemaal geen medische oorzaak voor het likken en blijft alleen de diagnose stress over. Dat is een van de meest moeilijke te behandelen oorzaken. Ook daar proberen wij zo veel mogelijk bij te helpen, zodat de kat weer helemaal gelukkig is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant