(foto: Het Krantje)
(foto: Het Krantje)

Woonfunctie CBS-locatie Voorburg

Actueel 46 keer gelezen

Voorburg - De gemeente en het RVOB (Rijksvastgoed- enontwikkelingsbedrijf) zijn het er al langer over eens, dat de CBS-locatie in Voorburg een woonbestemming zou moeten krijgen. Dit meldt de gemeente in een persbericht.

"De gemeente heeft de ambitie een groene en aantrekkelijke woonstad te zijn. De gemeentelijke Structuurvisie onderstreept dit met een transformatieopgave voor structureel leegstaande kantoorruimten, waaronder het CBS-gebouw", aldus een woordvoerder. "De rijksoverheid heeft het Convenant Aanpak Leegstand Kantoren ondertekend, waarmee zij zich verbindt aan het actief meewerken aan sloop en transformatie van lege kantoorpanden. Zover zitten beide partijen op een lijn".

"Over het vervolgproces bestaat nog geen overeenstemming. De gemeente wil zoals gebruikelijk een intentieovereenkomst sluiten voor de haalbaarheidsfase, een Ruimtelijk Kader (laten) opstellen en vervolgens een (ontwerp)bestemmingsplan maken. Het RVOB wil dit in eigen beheer regelen en vraagt financiële garanties van de gemeente".

Burgemeester en wethouders hebben eind vorig jaar een brief gestuurd aan de staatssecretaris van Financiën, waaronder het RVOB toen ressorteerde. Hierin vraagt het college de bewindsman zijn invloed aan te wenden om uit de ontstane impasse te komen en vaart in de onderhandelingen te brengen. Tegenwoordig valt het RVOB onder het ministerie van Wonen en Rijksdienst. Minister Blok is inmiddels ook op de hoogte gebracht van deze kwestie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant