Gemeente wil betere kwaliteit Venestraat

Actueel 28 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente meldt in een persbericht dat zij een deel van het investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) aanwenden voor het project Venestraat wil investeren.

Het gaat om een subsidiebedrag van 1,24 miljoen euro, dat de gemeente heeft ontvangen van de provincie Zuid-Holland om de leefkwaliteit in de gemeente te verbeteren. Leidschendam-zuid is in het ISV programma aangewezen als aandachtsgegbied. Keuze voor cultuurhistorisch gebied Heleen Mijdam, wethouder ruimtelijke ontwikkeling: ‘De gemeente kiest voor het project Venestraat omdat zij verwacht met een kwaliteitsimpuls in dit gebied veel te bereiken.

Leidschendam is ooit ontstaan rond de Venestraat. Dit maakt het een historisch belangrijke omgeving. Daarnaast ligt het gebied centraal; bij het winkelgebied Leidschendam Centrum en vlak bij de aangemeerde pleziervaartuigen bij de sluis. Ook is er relatief veel lokale economie in de Venestraat en op de naastgelegen Sluisplein en Sluiskant aanwezig.’ Brede investering De gemeente wil met het subsidiebedrag de bestaande kleinschalige bedrijvigheid behouden en versterken.

Ook wil zij de (monumentale) panden en de openbare ruimte in dit gebied opknappen. Het (water)toerisme wordt versterkt door het verbeteren van voorzieningen o.a. voor de passantenhaven Leidsekade. Aantrekkelijke woon-werkstad Met het subsidiebedrag kan de gemeente investeren in het cultuurhistorisch gebied en haar positie versterken als één van de meest aantrekkelijke ontmoetings- en vestigingsplaatsen in de Randstad. Het project Venestraat start in 2013 en duurt naar verwachting tot eind 2015.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant