Verdiende zege Forum Sport

Actueel 59 keer gelezen

Voorburg - Forum Sport opende de wedstrijd tegen Naaldwijk bijzonder sterk. Direct na de aftrap legde de ploeg uit Voorburg een gemotiveerd en degelijk stuk voetbal op de grasmat. Verschillende doelkansen waren het gevolg. In de 7e minuut leverde dit offensief direct resultaat op.

Door Jan Hendriks

Een geplaatste voorzet van Wei-Ming Tseng belandde bij de geheel vrijstaande Steve Kenepa. De ervaren spits aarzelde niet en de 1-0 was een feit.

Het hield niet op. De centrumverdedigers Joey Kouwenhoven en Lourens Bouritius van Naaldwijk moesten alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Toch ontstonden nog vele kanssituaties. Bijvoorbeeld door een schot op de paal van Steve Kenepa, direct gevolgd door een keiharde inzet van Machiel Hendriks die maar juist door de keeper van Naaldwijk uit het doel kon worden gewerkt.

Na een minuut op 20 kwam Naaldwijk wat beter in de wedstrijd en werd de strijd wat meer gelijkwaardig. Rond de 27e minuut wist Regilio Bezemer - na een aanval over vele schijven – echter toch de 2-0 aan te tekenen. Dat ook Forum Sport kwetsbaar was bleek een minuut later. Een verdedigingsfout in het centrum resulteerde in een vrije kans voor Lourens Bouritius. Hij aarzelde niet. Met de 2-1 kwam de spanning terug in de wedstrijd. Forum sport behield echter het beste van het spel en terecht wist Regilio Bezemer in de 34e minuut een door de uitstekende jonge middenvelder Scott Drabbe aangeleverde voorzet te verzilveren. 3-1, een verdiende ruststand.

In de tweede helft probeerde Naaldwijk wat terug te doen. Toch was het in de 53e minuut Steve Kenepa, die slim door wist te breken en de 4-1 mocht aantekenen. Enkele minuten later leidde een hoge bal van Naaldwijk tot een overtreding in het strafschotgebied van Forum Sport. De prima leidende arbiter Stanley van Lith besliste onmiddellijk: strafschop. Jacco Wevers aarzelde geen moment. De 4-2 was een feit.

Vanaf dat moment probeerde Naaldwijk het nog wel, maar was Forum Sport toch duidelijk de betere ploeg. “Man of the Match” Thys Yperlaan mocht dan ook verheugd constateren dat de drie punten volkomen verdiend in Voorburg bleven.