Afbeelding

Debat over vergrijzing

Actueel 112 keer gelezen

Voorburg - D66 Tweede Kamerleden Vera Bergkamp en Pia Dijkstra debatteren op maandag 21 januari in theater De Tobbe over de betekenis van vergrijzing.

Het aandeel ouderen in de bevolking neemt toe. Leidschendam-Voorburg is van de vijftig grootste gemeenten zelfs het meest vergrijsd. Tegelijkertijd zijn ouderen langer zelfstandig, zet individualisering als maatschappelijke trend door en is er door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van automatisering steeds meer mogelijk. Wat betekent dit voor Leidschendam-Voorburg? Is specifiek beleid nodig en wat is de taak van de gemeente? Is dit een bedreiging, een uitdaging of een kans?

In een door de lokale afdeling van D66 georganiseerde bijeenkomst (het zogeheten D-café) wordt ingegaan op de betekenis en gevolgen van deze ontwikkelingen en de rol en taak van de gemeente hierin. Ook enkele deskundigen uit het veld zullen hun mening geven. Het D-café begint om 20.15 uur in Theater de Tobbe en is gratis toegankelijk voor iedereen. Op de website van de D66 Leidschendam-Vooburg vindt u meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant