Politie nieuwe partner CJG

Actueel 43 keer gelezen

VOORBURG - Politie Bureau Leidschendam-Voorburg sluit als nieuwe partner aan op het “Convenant van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).” Partijen die zich via dit convenant aan het CJG verbinden, geven daarmee te kennen dat zij willen bijdragen aan een zo optimaal mogelijke gezonde en evenwichtige ontwikkeling van alle kinderen en jeugdigen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.

De dynamische en complexe samenleving stelt hoge eisen aan de jeugd én aan de opvoeders. Maar iedere jeugdige is uniek en moet veilig kunnen opgroeien. Daarom zet de gemeente in op het voorkomen en verhelpen van opvoed- en opgroeiproblematiek. Sinds 2010 heeft de gemeente een CJG. In het CJG werken meerdere hulpverlenende organisaties samen. De samenwerking gaat versnippering van overlegvormen en dienstverlening tegen. Hierdoor is het kind, de jeugdige, de ouder of verzorger beter en sneller geholpen. De samenwerkende partijen Het convenant van het CJG heeft tot doel de afspraken over de samenwerking tussen partijen te borgen.

De politie sluit als nieuwe partner van het convenant aan bij de partijen Stichting Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West, Stichting Florence, Stichting Jeugdformaat, Stichting de Jutters, Kwadraad, Stichting Bureau Jeugdzorg Haaglanden Zuid-Holland en Stichting Vlietkinderen. Het CJG Hert CJG biedt een fysieke centrale plek waar men terecht kan voor opvoed- en opgroeivragen. Hier kunnen inwoners binnenlopen voor kleine en grote vragen. Elke werkdag van 9.00-16.00 uur. Het CJG, Prinsenhof 4, Leidschendam (in de Brede School de Waterlelie). Kijk voor meer informatie op www.cjg-lv.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant