(Foto: PR)
(Foto: PR)

Onderzoek bodemkwaliteit dierenweide Rusthout

Actueel 104 keer gelezen

VOORBURG - In december wordt bodemonderzoek uitgevoerd bij Dierenweide Rusthout. Het vermoeden is dat er sprake is van bodemverontreiniging. Uit historisch onderzoek blijkt dat mogelijk op een plek, waar nu gras ligt, een puinlaag aanwezig is met asbest houdend materiaal. Dit materiaal is afkomstig van een voormalige varkensschuur. Aangezien de puinlaag is afgedekt door een grasmat is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De aanleiding voor dit onderzoek is het plan van stichting Vrienden van Rusthout. De stichting wil een doorstart maken met de dierenweide aangevuld met standslandbouw. Zij zijn met dit plan gekomen omdat de gemeente volgend jaar dierenweide Rusthout sluit als gevolg van een bezuinigingsmaatregel.

Tijdens de eerste verkennende gesprekken met vertegenwoordigers van Vrienden van Rusthout werd duidelijk dat er mogelijk sprake is van bodemverontreiniging. Hierdoor is er onrust ontstaan.

In de commissie Maatschappelijke Activiteiten van 26 november zijn vragen gesteld over de bodemkwaliteit. In de raadsbrief worden deze vragen beantwoord. Zodra de resultaten van het bodemonderzoek bekend zijn, worden de raad en omwonenden hierover geïnformeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant