Kerstconcert ‘Voorburg zingt’ in de Koningkerk

Actueel 81 keer gelezen

VOORBURG - Het jaarlijks Kerstconcert in de Koningkerk staat gepland op zaterdag, 15 december, aanvang 20 uur. Dit jaar staat het concert in het licht van de oecumene: Naast het Christus Koningkoor o.l.v. Jan-Peter de Graaff zal het parochiekoor Sint Maarten o.l.v. Jos Siebers meewerken.

De opbouw van het concert is gebaseerd op de Engelse traditie van lessons & carols, waarbij in vijf etappes het Kerstverhaal gelezen en bezongen wordt. Het concert kenmerkt zich door de grote variatie: Binnen ruim een uur kan de concertganger genieten van o.a. prachtige carols, Middeleeuwse kerstliederen en het Bach- koraal ‘Wohl mir dass ich Jesum habe’, gemeenschappelijk gezongen door beide koren, ongeveer 100 zangers!

Andrew Wright begeleidt de koren en de samenzang op orgel en piano. Daarnaast speelt Lisette Offers dwarsfluit, op de piano begeleid door Jos Siebers. De declamaties worden verzorgd door Ria Keijzer.

De toegang is gratis. Iedereen wordt van harte uitgenodigd na afloop onder het genot van een glas Glühwein of fris met elkaar na te genieten. De Koningkerk is uitstekend te bereiken. Bus 23 en tram 2 stoppen voor de deur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant