Forum Sport boekt belangrijke zege

Actueel 49 keer gelezen

VOORBURG - Vlak voor rust kreeg Robbert de Groot zaterdag de rode kaart, terwijl Wei Ming Tseng die even eerder had moeten krijgen. "De scheidsrechter zei dat het een optelsom was", zegt De Groot, die nooit eerder een rode kaart kreeg. "Geel was het wel, want ik zette mijn verdedigende actie te laat in, maar het was pas mijn eerste overtreding. In de C-junioren ben ik ooit eens uit het veld gestuurd; kreeg ik een 5 minuten tijdstraf. Ik werd de dupe van die optelsom. Wat een flauwekul!" Trainer André Lourens kon niet beschikken over Machiel Hendriks (schouderblessure) en na de warming up óók niet over Remco Overdevest.

Door Alexander Wagener

"Op de donderdagtraining kreeg hij last van zijn hamstrings, maar hij zei zaterdag dat het weer ging. Zijn afwezigheid was een aderlating, maar is uitstekend opgevangen door de spelersgroep." Het is een groep waarmee Lourens kan lezen en schrijven.

"Met 10 man overklasten we DSO. Als je dan ziet hoe de reservebank, tot en met derde wissel Necedet Arslan aan toe (!), meeleefde en opsprong bij de doelpunten. Dat vind ik geweldig en tekenend voor de goede sfeer." Een sfeer waarin onder anderen eerder afgeschreven spelers als Raymond Verwoerdt, Regilio Bezemer en Cees Konings goed renderen.

Lourens: "Ik heb ze net als invaller Michiel Bastinck weer opgepakt om hun kwaliteiten. De creatieve Raymond speelt uitstekend in een dienende rol. De beresterke Regilio vormt een goed tandem met de weergaloze Steve Kenepa. En de snelle Cees is een supersub. Een hele wedstrijd houdt hij mede door zijn blessureverleden niet vol. En door zijn werk in het zwembad was hij zaterdag pas om 14:25 uur op het veld." Lourens veroorloofde zich zelfs een gewaagde wissel.

"Spits Cees voor middenvelder Wei ja. Wie niet waagt wie niet wint. Wij hebben geen ploeg die achteruit voetbalt. Ze moeten druk vooruit zetten. Daar is mijn ploeg goed in. In de tweede periode in 2C zijn we nog zonder puntverlies. Ik reken me niet rijk. Deze week moeten we dat gegeven weer vergeten en keihard aan de bak richting Duno."

Doelpuntenmakers: Steve Kenepa (2) en invaller Cees Konings.

Opstelling Forum Sport: Evander Bendt; Thijs Yperlaan, Dennis Pronk, Erik Kool, Michael Jongeburger; Thomas Dijksman, Raymond Verwoerdt, Robbert de Groot, Wei Ming Tseng (58. Cees Konings); Regilio Bezemer (78. Michiel Bastinck), Steve Kenepa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant