Veelpleger aangehouden

Actueel 51 keer gelezen

VOORBURG - Het was op woensdag 28 november omstreeks 14.30 uur aan de klant van een drogisterij te danken, dat een 47-jarige Delftse veelpleger kon worden aangehouden. De man had diverse levensmiddelen uit een warenhuis aan de Koningin Julianalaan weggenomen

Een medewerkster van de winkel volgde de man en eiste de goederen terug. Toen hij de gestolen levensmiddelen verstrekte was zij tevreden en ging weer terug naar het warenhuis. De klant van de drogisterij waar de man zich inmiddels bevond zag dat de Delftenaar nog meer goederen in zijn bezit had. Hij volgde de winkeldief tot in een tram en stelde de politie inkennis. De veelpleger werd ingerekend en ingesloten in het politiebureau. Hij bleek nog 43 verpakkingen met luchtverfrissers in zijn bezit te hebben, die hij in een ander warenhuis in Voorburg had gestolen. De politie heeft alle gestolen goederen in beslaggenomen en proces-verbaal tegen de Delftenaar opgemaakt. Hij werd op vrijdag 30 november door de rechter volgens supersnelrecht veroordeeld.

Korpsprioriteit Veelpleger aanpak

Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant