De trofee gaat dit jaar dan ook naar Tobias Hoogteijling (foto: PR)
De trofee gaat dit jaar dan ook naar Tobias Hoogteijling (foto: PR)

Tobias Hoogteijling wint Maartensdictee

Actueel 144 keer gelezen

VOORBURG - Onlangs vond op het Sint-Maartenscollege de finale van het Maartensdictee plaats. Zenuwachtig zochten 65 leerlingen een plekje in de aula, in afwachting van wat een dictee zou worden met behoorlijk wat breinkrakers, zoals “ge-sms’t”, “gestreste” en “fierljeppen”. Maar dit was natuurlijk niet meer dan een mooie uitdaging voor de leerlingen die, na de voorronde van het Maartensdictee op 9 november, geselecteerd waren als de beste speller van hun klas.

Nadat rector Thijs Veraart als een ware Philip Freriks de laatste zin van het finale-dictee had voorgelezen, was het vol spanning wacht op de uitslag. Het was nog even lastig om de absolute winnaar van het Maartensdictee aan te wijzen. Er waren twee leerlingen met drie fouten. Maar toen gekeken werd naar de rest van het dictee, werd duidelijk wie de echte winnaar was.

De trofee gaat dit jaar dan ook naar Tobias Hoogteijling en hij mag zichzelf de spellingkampioen 2012 van het Sint-Maartenscollege noemen.

Met het Maartensdictee is ook geld ingezameld voor Stichting Afroned, een organisatie die zich in het bijzonder inzet voor de verbetering van de levensomstandigheden en scholing van kinderen in Sierra Leone.

Dit was de derde keer dat het Maartensdictee werd georganiseerd. Een inmiddels mooie traditie, waarmee geld voor het goede doel wordt opgehaald én aandacht wordt geschonken aan het belang van taalverzorging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant