AV Sparta zoekt nieuwe jeugdtrainers

Actueel 75 keer gelezen

VOORBURG/ INGEZONDEN - Atletiekvereniging Sparta in Voorburg is weer aan het groeien. Sinds juli heeft de vereniging de beschikking over een combinatiefunctionaris die atletieklessen op de basisscholen geeft.

Daarnaast zijn we zeer actief in het ontvangen van scholen op onze 400 meter rondbaan op Sportpark Westvliet. Je ziet dat de jeugdatletiek hierdoor sterk in de lift zit. Sparta is daarom op zoek naar nieuwe (assistent)-trainers voor het begeleiden van de jeugd.

“Tot nu toe hebben we nieuwe trainers en assistenten altijd kunnen vinden binnen ons eigen ledenbestand”, vertelt bestuurslid Idde Lammers. “Enthousiaste atleten liepen eerst een tijdje met een gediplomeerde trainer mee en volgden daarna een door de vereniging betaalde opleiding of cursus. Vervolgens konden ze zelfstandig met een groep atleten aan de slag.”

Door de sterke ledenaanwas dreigt er nu een scheefstand te ontstaan tussen het aantal trainers en het aantal atleten. “Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen waarborgen, mogen de groepen niet te groot worden. Dit geldt zeker voor de jeugdleden die op de atletiekbaan technische en sprintonderdelen trainen waar veel aandacht bij nodig is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant