De politie was snel ter plaatse (foto Bakker Communicatie)
De politie was snel ter plaatse (foto Bakker Communicatie)

Aanhoudingen bij woninginbraak

Actueel 68 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Een bewoner van de Broekweg werd op omstreeks 04.30 uur gewekt uit zijn slaap. De Leidschendammer nam geen halve maatregelen. Hij liet middels een luide schreeuw merken, dat hij wakker was geworden en rende naar de plek des onheils. De daders bleken inmiddels op de vlucht.

De bewoner zag nog juist dat twee mannen in een greedstaande auto stapten en de lichten ontstoken, waarop de Leidschendammer een deel van het kenteken kon opnemen. Voordat de beide verdachten konden wegrijden was de inmiddels gealarmeerde politie al ter plaatse. De beide mannen, afkomstig uit Leidschendam en Den Haag en in de leeftijd van 44 en 32 jaar werden ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in of beide mannen bij de poging tot inbraak betrokken zijn geweest.

Woninginbrakenteam
Eind 2011 is een woninginbrakenteam opgericht om het aantal woninginbraken in Leidschendam/Voorburg terug te dringen. Daarnaast wil het team het oplossingspercentage van woninginbraken verhogen.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan. Elke andere informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant