J & D Expeditie BV scoort hoog

Actueel 264 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Steeds meer ouders en vrijwilligers haken af om zich voor de sportclub verdienstelijk te maken. “Druk, druk, druk,’’ is de veel gehoorde kreet waardoor sportverenigingen in steeds grotere problemen komen omdat er veel werk dient te worden verricht. Toch zijn er ook positieve uitzonderingen. Sterker nog, Leidschendammer Johan Kool runt met zijn zoon Erik J & D Expeditie BV en stopt daarnaast vele uren in voetbalvereniging Forum Sport aan de Pr.Bernhardlaan. Johan Kool is hét voorbeeld van een ondernemer die naast zijn bedrijf, dat nota bene over de hele wereld zaken doet, veel terug doet voor de lokale sportieve gemeenschap.

Door Bart Bakker

Op het moment dat Erik twintig jaar geleden bij het toenmalige DEVJO tegen een bal trapte, stortte vader Johan zich als leider en lid van de jeugdcommissie in het vrijwilligerswerk. Inmiddels speelt de 26-jarige Erik Kool in het eerste bij Forum Sport en is vader Johan (58) nog steeds bij de club betrokken. Hij is als bestuurslid verantwoordelijk voor alle kleding van de 1250 leden tellende club, is gastheer in de bestuurskamer als het vlaggenschip thuis speelt en is bestuurlijk verantwoordelijk voor de sponsorcommissie, waar makelaar Tom Tak, Frans Smits werkzaam bij het legermuseum, voorzitter en voormalig fietsenondernemer Jan van Haastrecht en jurist Jan Pieter Glas deel van uitmaken. Wie een dag en een avond met Johan Kool meeloopt, bekruipt het gevoel dat deze ondernemer het jammer vindt dat een dag maar 24 uur heeft…..

Veelzijdigheid

Zijn bedrijf J & D Expeditie BV, waarvan de beheermaatschappij in Leidschendam en het kantoor in Rijswijk zit, onderscheidt door zijn veelzijdigheid op het gebied van vervoer en transport. “Ik heb van alles in de transportbranche gedaan als eigenondernemer”, vertelt Johan Kool. “Nadat ik drie jaar bij een bedrijf weer eens in loondienst werkte, heb ik in 2005 J & D Expeditie BV opgericht. Ik heb geen bank voor een bedrijfsfinanciering nodig gehad. Ook in deze tijd ben ik daar nog steeds bijzonder trots op. Ik ben echt met nul euro begonnen, waarna de jaarlijkse omzet inmiddels tot haast een miljoen is gestegen. Onze corebusiness is dat we alles van A naar B brengen. Dit betreft bijvoorbeeld palletvervoer voor binnen- en buitenland vanaf één pallet. Bedrijven hebben producten die naar alle werelddelen verzonden moeten worden. Dit kan via de lucht, zee of over de weg zijn met deel en complete ladingen. We verzorgen niet alleen export en import, maar regelen ook de juiste documentatie via de douane. Het hele traject van A naar B wordt door ons dusdanig intensief gevolgd dat onze klant er geen omkijken meer naar heeft. Dutch Engineering (ComFlor vloeren),Traxon (LED verlichting) en Olam (Noten) zijn vaste klanten. Tevens zijn we een jaar bezig geweest om bij één van de grootste staalfabrieken TaTa Steel binnen te komen. Hier werken we tot tevredenheid voor.’’

Netwerk

“We hebben zo’n groot netwerk opgebouwd dat we met vaste kwalitatief hoogstaande transportbedrijven en leveranciers werken. We doen écht van alles. Vorige week had iemand een militaire tank van 16 ton in Engeland gekocht. Via een zogenaamde open semi vrachtwagen hebben we die in Middelburg afgeleverd. Die man gaat als hobby met een tank rondrijden. Schitterend toch?”

Glimlach

Uiteraard moet de kwaliteit van je werk goed zijn en dien je afspraken tijdig na te komen, maar we scoren hoog in het gunningscircuit. Ik ben in elk geval 24 uur bereikbaar voor mijn opdrachtgevers van J & D Expeditie. Iedereen die iets te vervoeren heeft kan ons altijd bellen. We maken er dan meteen een project van.”

Meer informatie over J& D Expeditie staat op de website www.jendexpeditie.nl. Het bedrijf is bereikbaar via de telefoonnummers +31(0)70 415 28 34 en 06-51607290.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant