Tegemoetkoming funderingsproblematiek

Actueel 93 keer gelezen

VOORBURG - In de commissie Openbaar Gebied stond gisteravond ook een voorstel van het college van B&W voor financiële ondersteuning van eigenaren van 30 woningen in Voorburg die met funderingsproblemen zijn geconfronteerd. Ook dit voorstel haalde de eindstreep niet. Wethouder Van Ostaijen (CDA) moest het voorstel terugnemen naar het college. De fractie GBLV vond het voorstel aan alle kanten rammelen.

Het voorstel van het college hield in om 655.000 euro vrij te maken voor financiële ondersteuning van de betrokken eigenaren. Daarvan zou 600.000 euro beschikbaar zijn als lening en/of subsidie voor de eigenaren en 55.000 euro voor overige ondersteuning. Voor GBLV was het voorstel onvoldoende uitgewerkt. Daarnaast is het ook niet uit te leggen dat in een tijd van forse bezuinigingen de gemeente 600.000 euro uitgeeft aan 30 particuliere huiseigenaren. “Tegelijkertijd is het natuurlijk niet niks als je te horen krijgt dat het fundament van je huis niet op orde is,” geeft Frank Rozenberg (GBLV) aan.

Vandaar dat de fractie GBLV voorstelde wel de 55.000 euro in te zetten voor de ondersteuning van de bewoners, bijvoorbeeld voor nader onderzoek naar de funderingsproblematiek. “Met dat bedrag geven een steun in de rug voor de bewoners, maar kan de gemeente ook kennis en ervaring opdoen met deze funderingsproblematiek. In de tussentijd kan dan worden onderzocht in welke mate financiële ondersteuning echt nodig is. Voor GBLV is daarbij een lening met een lage rente bespreekbaar. Een lening moet worden terugbetaald en dat lijkt ons zuiverder dan aan de eigenaren een subsidie te verstrekken,” aldus Rozenberg.

De commissie OG wacht nu een nieuw voorstel van het college van B&W af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant