Illustratie: Jos van de Lindeloof Tuin- en landschapsarchitectenbureau b.v. en Architektenburo Houweling
Illustratie: Jos van de Lindeloof Tuin- en landschapsarchitectenbureau b.v. en Architektenburo Houweling

Recreatief knooppunt bij molendriegang

Actueel 113 keer gelezen

STOMPWIJK - De gemeente heeft plannen gemaakt voor het recreatief knooppunt ‘De drie molens’ aan de Stompwijkseweg. Dit kwam gisteravond ter sprake tijdens de Open Raadsvergadering. Dit knooppunt geeft het gebied een economische impuls en vormt een unieke kans om het toerisme en de recreatiemogelijkheden van het buitengebied van Leidschendam-Voorburg te versterken. De aanleg is mogelijk dankzij subsidie van Europa en de provincie Zuid-Holland. Voorwaarde voor toekenning van de subsidiegelden is, dat het plan voor half 2013 is gerealiseerd.

Eerste opvang

Het knooppunt bestaat uit een paviljoen van maximaal 350 m2 met horeca, een parkeerterrein voor zestig personenauto’s, speelgelegenheid, fietsenstalling en terras. In het paviljoen komt een informatiepunt over de recreatiemogelijkheden van het gebied. Het knooppunt komt in de oksel van de Stompwijkseweg en de Kostverlorenweg, tegenover de tunnel onder rijksweg A4. Deze locatie is gekozen omdat daar de ‘poort naar het Groene Hart’ ligt. Het knooppunt vormt de eerste opvang van recreanten uit de regio Haaglanden die het gebied in willen. Hier vandaan kunnen ze te voet, per fiets of over water het omliggende gebied verkennen. De routes sluiten aan op de toekomstige mogelijkheden in de naastgelegen Nieuwe Driemanspolder. Een van die routes voert door het veenweidegebied naar de molendriegang.

Het Leidschendamse aannemingsbedrijf W.A. Waaijer heeft de beste aanbieding gedaan voor het recreatief knooppunt ‘De drie molens’ in Stompwijk. Op basis van de criteria duurzaamheid, ontwerp en risicomanagement heeft de beoordeling plaatsgevonden.

Het knooppunt bestaat uit een paviljoen, een parkeerterrein voor auto’s en fietsen en een terras. In het paviljoen komen daghoreca en een informatiepunt over de recreatiemogelijkheden van het gebied.

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het schetsontwerp. Eerst krijgt de klankbordgroep het schetsontwerp te zien; suggesties zijn welkom en worden waar mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp.

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant