Informatieavond 'Manisch depressief'

Actueel 53 keer gelezen

LEIDSCHENDAM/ INGEZONDEN - GGZ Haagstreek organiseert op dinsdag 20 november 2012 een informatieavond met als thema: 'Manisch depressief'. De bijeenkomst is gratis en vindt plaats bij GGZ Haagstreek in Leidschendam, aanvang 19.30 uur. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, is welkom. Mensen met een manisch depressieve stoornis, ook wel bipolaire stoornis genoemd, hebben te maken met stemmingswisselingen. Iemand kan de ene periode heel erg uitgelaten zijn (manie), de andere periode heel erg neerslachting (depressie).

Wisselende stemmingen worden afgewisseld met periodes waarin het relatief rustig is. Deze periodes kunnen grote gevolgen hebben voor degene die het zelf treft, maar ook voor zijn of haar omgeving.

Tijdens de informatieavond geven professionals van GGZ Haagstreek uitleg over manische depressiviteit en wat daarbij komt kijken. Wat kun je er aan doen? Hoe kun je als direct betrokkene een ander hierbij helpen? Een ervaringsdeskundige vertelt zijn verhaal. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en er is ruimte voor discussie.

De informatieavond vindt plaats van 19.30 - 21.30 uur bij GGZ Haagstreek, Van Ruytenburghlaan 6 in Leidschendam (navigatieadres: Veursestraatweg 185). Van tevoren aanmelden is niet nodig. GGZ Haagstreek organiseert informatieavonden over allerlei onderwerpen rondom psychische gezondheid. Zij doet dit in samenwerking met Florence, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Stichting Rondom Mantelzorg en WZH.

De komende maanden komt nog aan bod: Dinsdag 18 december 2012 Psychose Dinsdag 15 januari 2013 Gedachte aan zelfdoding Dinsdag 29 januari 2013 Vergeetachtigheid of dementie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant