Saskia Bruines (links) kreeg meteen een WOB-verzoek ingediend. (foto: Archief))
Saskia Bruines (links) kreeg meteen een WOB-verzoek ingediend. (foto: Archief))

Meteen WOB-verzoek voor nieuwe wethouder

Actueel 79 keer gelezen

VOORBURG - Gemeentebelangen wilde gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering meer inzicht hebben in de rol die Deloitte, de accountant van Avalex, heeft gespeeld in het financiële debacle bij Avalex. Op vragen om toezending van de zogenaamde management letters, die een accountant bij zijn tussentijdse controle van de boeken uitbrengt, werd in de afgelopen periode door de betrokken wethouders verschillend gereageerd.

Door Bart Bakker

Gisteren kwam tijdens de raadsvergadering de vraag naar de managementletters opnieuw aan de orde, waarop de pas aangetreden wethouder Bruines wat verbolgen reageerde dat daarop al was geantwoord en dat die niet beschikbaar waren en/of werden verstrekt.

Raadslid Frank Rozenberg (GBLV) pakte vervolgens direct een WOB-verzoek uit zijn stukken en liet die door de gemeentebode bij de burgemeester op zijn voorzittersstoel afleveren. In het WOB-verzoek (een verzoek om stukken openbaar te maken op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur - de WOB) wordt gevraagd om de managementletters te verstrekken. Eenzelfde verzoek zal Rozenberg indienen bij het bestuur van Avalex.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant