'Verlaag de OZB!'

Actueel 118 keer gelezen

VOORBURG - De fractie van Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg stelt voor om de onroerend zaakbelasting (OZB) voor inwoners en ondernemers van Leidschendam-Voorburg te verlagen. Een verhoging zoals het college van B&W voorstelt, vindt de fractie onnodig gelet op de sterke financiële positie van de gemeente. Daarnaast is het ook onverklaarbaar wanneer inwoners meer OZB moeten gaan betalen terwijl de waarde van hun huizen daalt.

Fractievoorzitter Hans Peter Klazenga van Gemeentebelangen is helder over het standpunt van GBLV: “In elk persbericht van de gemeente staat tegenwoordig hoe financieel gezond de gemeente is. In de begroting van 2013 wordt rekening gehouden met een overschot van 1,5 miljoen. Ook in 2012 zal er meer geld bij de gemeente binnenkomen. De gemeente is er niet om geld op te potten. Waar inwoners en ondernemers last hebben van de financiële crisis, moet je juist helpen. Het is dan absurd om de OZB te verhogen. Wij zullen daarom voorstellen om de OZB-tarieven in 2013 op het niveau van 2012 te houden. Door de waardedaling van woningen en bedrijfspanden zal de OZB-aanslag voor inwoners en ondernemers dan in vrijwel alle gevallen wordt verlaagd.”

Hoe de coalitiefracties (VVD, CDA, D66 en PvdA) op dit voorstel om de OZB te verlagen gaan reageren is nog niet bekend. Klazenga: “Van de VVD weten we dit overigens wel. Direct nadat gemeentebegroting voor 2013 door het college werd gepresenteerd, liet de VVD-fractie al weten akkoord te gaan met de verhoging van de OZB-tarieven zoals het college van B&W voorstelt. De VVD heeft een patent op lastenverzwaring, zoals we afgelopen week met de discussie over de zorgpremie hebben kunnen zien. Op de VVD hoeven inwoners en ondernemers als het gaat om verlaging van hun OZB-aanslag dus niet op steun te rekenen.”

Meer informatie over de verlaging van de OZB in Leidschendam-Voorburg is te volgen via Twitter: @VerlaagOZBinLV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant