CobraNova onderuit tegen Wildcats

Actueel 102 keer gelezen

VOORBURG - CobraNova heeft dit weekend de eerste nederlaag van het seizoen gezien. De Nijmeegse Wildcats was te sterk voor de ploeg uit Voorburg; het werd 71-59.

De Voorburgse CobraNova is er niet in geslaagd hun overwinningsreeks te prolongeren. In de uitwedstrijd tegen Wildcats liepen ze vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Door een laag schotpercentage konden ze de paar punten achterstand maar moeilijk wegwerken.

In het vierde kwart moesten de heren spelend in het blauw het afleggen tegen de Wildcats. In de laatste twee minuten van de wedstrijd was het verschil minimaal in het voordeel van de thuisploeg en was CobraNova gedwongen om een strakke fullcourt pressie te geven.

De Voorburgers hebben veel moeten gokken en zo ontstonden er gaten in de verdediging waardoor de ploeg uit Gelderland tot twee keer toe een vrije lay-up konden benutten. Met twaalf punten verschil gaat CobraNova met de eerste nederlaag terug naar Voorburg.

Coach Michel Martinez zei na afloop van de wedstrijd dat er sprake van een gebrek aan concentratie was. “We speelden verdedigend beter dan we de afgelopen wedstrijden hebben laten zien, maar toch hebben we ze in momenten van concentratieverlies laten lopen,” aldus Martinez.

Op 3 november a.s. spelen twee regiotoppers tegen elkaar in een derby. CobraNova tegen HBV Jumpers staat om 20.00 uur gepland in het Forum Kwadraat.