(foto: PR/ VVD)
(foto: PR/ VVD)

VVD: 'Voorstander Rotterdamsebaan'

Actueel 50 keer gelezen

VOORBURG - De VVD Leidschendam-Voorburg is vóór de aanleg van de Rotterdamsebaan met verlengde tunnel.Dat melden de Liberalen vanochtend in een persbericht.

Deze nieuwe wegverbinding is goed voor bereikbaarheid, economie en leefomgeving van de gemeente en regio. Dat standpunt heeft de fractie, na ampele afweging en overleg met inwoners, ingenomen in de raadsvergadering van 25 september. Daar werd gestemd over de voorkeursvariant van de nieuwe verbindingsweg tussen A4 en A13 naar het centrum van Den Haag, die in een tunnel onder Voorburg-west en een deel van de Binckhorst door gaat. In de Binckhorst komt de weg weer bovengronds en wordt daar aangesloten op de centrumring van Den Haag.

De VVD-fractie heeft zich lange tijd ingespannen om een zo volledig mogelijk inzicht te krijgen in de effecten van de aanleg van de Rotterdamsebaan voor onze gemeente. Al in juni 2010 bracht de fractie met VVD-Tweede Kamerlid Helma Nepperus een werkbezoek aan het betrokken gebied in de Vlietzone. In de afgelopen twee jaar zijn uitvoerige onderzoeken op het gebied van geluid, archeologie, water en verkeer verricht. Ook is na diepgaande discussie met Den Haag en Rijswijk uiteindelijk een variant met een aanzienlijk langere tunnel uit de bus gekomen. Dat is ook de keuze van de VVD geworden.

Deze voorkeursvariant zal ten grondslag liggen aan het onderzoek dat in kader van de Milieu Effect Rapportage (MER) uitgevoerd wordt. In deze MER, die in het voorjaar van 2013 gereed zal zijn, worden de mogelijke milieueffecten nader in beeld gebracht.

Ook de mogelijke effecten van de Rotterdamsebaan op het dagelijkse verkeer in Voorburg-west heeft de volle aandacht van de VVD. Het gaat daarbij om verkeer op onder meer Prinses Mariannelaan, Maanweg, Binckhorstlaan en de Fonteijnenburghlaan. Het college heeft toegezegd een eigen onderzoek te laten doen, waaronder een kentekenonderzoek en een enquête onder omwonenden. Ook zal het college zo nodig een voorstel doen voor te nemen maatregelen. De VVD-fractie ziet de resultaten van het verkeersonderzoek graag terug in de commissie Openbaar Gebied in het voorjaar 2013, zodat deze meegenomen kan worden in de verdere besluitvorming over de Rotterdamsebaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant