Pianoconcert voor Dierenweide Schakenbosch

Actueel 278 keer gelezen

LEIDSCHENDAM/ INGEZONDEN - Op zondag 11 november organiseert Rotary Club Duivenvoorde een concert ten bate van de dierenweide op het terrein van GGZ Haagstreek in Leidschendam, ook bekend als Schakenbosch. Men kan plaatsen reserveren via www.concertdierenweide.nl

Pianiste Gerry van Ravenzwaay speelt werken van zeven verschillende componisten. Bij de nieuwbouw van GGZ Haagstreek dreigde de dierenweide te verdwijnen. Dieren hebben echter een therapeutische werking op de cliënten van de zorginstelling. Daarom werd een stichting opgericht. Stichting Dierenweide Schakenbosch zet zich in voor het behoud en de herinrichting van de dierenweide op het terrein. Daar is veel geld voor nodig. Een muzikaal en informatief zondagmiddagprogramma moet de uitvoering van de plannen weer een stap dichterbij brengen.

Gerry van Ravenzwaay (1953) is een succesvolle Nederlandse pianiste. Zij gaf onder meer concerten in het Palais Palffy in Wenen en de Grote Kerk in Den Haag. Gerry verdeelt haar aandacht tussen haar werk als psychologe en de piano. Sinds 2011 geeft zij regelmatig benefietconcerten, waaronder dat van 11 november. Tussen 14.30 uur en 15.00 uur worden bezoekers muzikaal welkom geheten door Lucia van Ginsbergen op accordeon. Op het programma staat ook een toelichting op het belang van de dierenweide door Mirjam Bijnsdorp, algemeen directeur GGZ Haagstreek. Cees Oosterbeek, voorzitter van de stichting, vertelt over de stand van zaken en de toekomstplannen. Na afloop is er een wijnproeverij met hapjes.

Het concert vindt plaats in de kerk van GGZ Haagstreek aan de Veursestraatweg 185 in Leidschendam. Kaarten kosten 20 euro. Kinderen hebben gratis toegang.. Op de dag van de uitvoering zijn kaarten ook verkrijgbaar aan de ingang van de kerk. Lezers die het concert niet kunnen bezoeken kunnen de dierenweide steunen met een donatie op rekening 4968.41.661, t.a.v. Stichting Dierenweide Schakenbosch te Leidschendam.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant