Moeten hondbezitters wel de politie helpen?

Actueel 85 keer gelezen

INGEZONDEN BRIEF - Geachte burgemeester van Leidschendam-Voorburg J. W. van der Sluijs en chef bureau Leidschendam – Voorburg politie Haaglanden J. C. Vlijm.

Met verbazing heb ik kennis genomen van uw schrijven dd 17 oktober 2012 met kenmerk BJZ / 776357 met als onderwerp woninginbraken, waarin u specifiek de hondenbezitters van de gemeente Leidschendam / Voorburg verzoekt alert te zijn op verdachte omstandigheden in de gemeente en om signalementen van verdachte personen, zo mogelijk vergezeld van foto materiaal, te melden aan bureau Leidschendam – Voorburg van politie Haaglanden.

Specifiek de groep hondenbezitters welke door de gemeente jaarlijks financieel extra belast worden in de vorm van hondenbelasting en die extra worden gecontroleerd op het naleven van regels de honden en hun eigenaren aangaande door een speciaal daarvoor aangestelde ambtenaar, worden nu verzocht extra werkzaamheden voor de gemeente te verrichten.

Hondenbelasting die volgens uw eigen beleid wordt gebruikt voor de algemene middelen en dus niet ten goede komt aan enige voorzieningen de honden of de eigenaren hiervan betreffende. Ik denk dat ik namens velen hondenbezitters kan stellen dat ook wij ons bewust zijn van onze burgerplicht om de veiligheid in de gemeente te vergroten maar uw schrijven getuigt van een bureaucratisch / politieke arrogantie die onze samenleving misstaat.

Met vriendelijke groet, Th. Van Pomeren Voorburg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant