CobraNova wint bloedstollend bekerduel

Actueel 43 keer gelezen

VOORBURG - CobraNova won afgelopen weekend thuis haar eerste wedstrijd in de strijd om de beker met een punt van Arnhem Eagles. Het werd 85-84 voor de Voorburgers.

De thuisploeg begon de wedstrijd goed en de eerste zeven punten van de wedstrijd kwamen dan ook aan Voorburgse zijde en wist deze voorsprong vol te houden het eerste kwart. Daarna zwakte de verdediging van CobraNova wat af en wist Groenendijk, de center van Arnhem Eagles, gemakkelijk punten bij te sprokkelen.

Hoewel de Arnhemmers maar een keer voor hebben gestaan in het tweede kwart, hebben ze het wel heet onder de voeten gemaakt voor de thuisploeg; in de laatste minuten van de wedstrijd stond het zelfs gelijk. Op dit cruciale moment scoorden Rogillio Sewrattan en C-Roy Nimako punten om ze in de race te houden. Met nog enkele seconde te spelen op de klok werd er een fout gemaakt op Voorburgse guard Joey Schelvis, waardoor hij naar de vrijeworplijn mag.

Met een gelijke stand, moest de guard er minimaal één ingooien. Nadat de eerste misging, scoorde hij de tweede wel. In de laatste aanval van de tegenstanders wisten zij een schot te lossen voor de winst, maar deze raakte alleen de ring. De Voorburgse ploeg mag met deze zegen door naar de volgende ronde van de bekercompetitie. Sewrattan was niet gecharmeerd het spel. “Het was een lelijke wedstrijd, maar ook lelijke wedstrijden moeten we winnen. Gelukkig vonden we de energie om de wedstrijd tot een goed einde te brengen,” aldus de guard van Voorburg. Op 17 november a.s. mogen de hun strijd om de beker voortzetten tegen Black Eagles in Rosmalen.

Uitblinkers in deze wedstrijd waren Rogillio Sewrattan met 26 punten, waaronder 6 driepunters, C-Roy Nimako met 15 punten en 8 rebounds en center Edwin Prins met 13 punten en 7 rebounds