De sfeer was gezellig tijdens het wijnfeest (foto: Het Krantje)
De sfeer was gezellig tijdens het wijnfeest (foto: Het Krantje)

Geslaagd wijnfeest

Actueel 97 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN……Het Wijnfeest in de Kerkstraat van gisteren was bijzonder geslaagd. Tientallen passanten namen de moeite om een glas wijn te drinken bij de horecaondernemers die aan het evenement meededen. Het was dan ook een drukte van belang voor de deuren van de restaurants en de brasserie. Diverse wijnen konden worden geproefd. Zo had iedere horecagelegenheid zijn eigen specialiteiten in huis. De kwaliteit van de wijnen was bijzonder hoog. Ook was er een uitleg voor de wijnliefhebbers wat zij nu precies dronken.

De initiatiefnemers Michiel Tijssen en Ellen Kuijs van Le Barquichon, Wim van Zeeland en Corry de Korte van Goldy’s en Jeroen de Haard en Laura Olsthoorn van Bij de Haard konden daarom tevreden zijn. Dit was prima reclame voor het Oude Centrum in een herfstachtige omgeving.

Opvallend was ook de saamhorigheid onder de ondernemers. Dit was een opvallend detail, want dit is wel eens ander geweest. Ik kan me nog de tijden herinneren dat Bettina Wouters van De Hopkamer een paar jaren geleden er alles aan deed om iedereen op één lijn te krijgen. Maar op deze wijze liet men gisteren zien dat er dus wel degelijk evenementen zijn te houden zonder ruzie en onvrede vooraf.

Tijdens zo’n wijnfeest kom je overigens allerlei interessante mensen tegen. "De leegstand in dit winkelcentrum baart me nog steeds zorgen,’’ zegt makelaar Tom Tak, die eveneens genoot van diverse wijnen. "Doodzonde, maar dit probleem speelt natuurlijk al jaren. Daar komt bij dat dit ook in andere winkelcentra het geval is. Daarom zijn dit juist goede ideeën. Dit trekt mensen naar het Oude Centrum.’’

Ik moet u overigens bekennen dat een aantal wijntjes inspirerend kan zijn bij het schrijven van artikelen. …

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker

Tips? Mail naar redactie@bartbakker.eu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant