De Sint en zijn Pieten komen op zaterdag 17 november aan (foto: PR)
De Sint en zijn Pieten komen op zaterdag 17 november aan (foto: PR)

Intocht Sint Nicolaas Leidschendam-Voorburg

Actueel 110 keer gelezen

VOORBURG -De intocht van Sint Nicolaas in Leidschendam-Voorburg is dit jaar op zaterdag 17 november. De Sint heeft vanuit Spanje laten weten dat zijn stoomboot op zaterdag 17 november rond 10:30 uur aanmeert in de Sluisjes van Leidschendam. De Boot vaart dit jaar dus niet meer door richting de molen om daar te draaien! Na aankomst wandelt de Sint naar een groot podium op de Damlaan. Wilt u meer weten over de stichting, de intocht of de voorstelling, dan kunt u terecht op www.digisint.nl.

Op dit podium zullen een aantal pieten al eerder beginnen met een leuk meezing- en dansspektakel. Bij aankomst op het podium wordt de Sint officieel verwelkomd door de burgemeester. Rond 12.15 uur vertrek de Sint per boot richting Voorburg, waar hij rond 13:00 uur aankomt in de Oude Haven nabij de Kerkbrug. Uiteraard neemt hij zijn pieten en de nodige zakken snoepgoed mee. Ook dit jaar is een zwarte pieten orkest aanwezig zijn om voor de aankomst samen met de kinderen alvast te oefenen met liedjes zingen. In de week voor de intocht stuurt de Sint het definitieve programma.

Ook dit jaar organiseert St. Sint Nicolaas Evenementen weer een grote Sint Nicolaas voorstelling. Op 1 december zal de show “Sint en de Maffe Machine ” worden opgevoerd in Sporthal Forum Kwadraat. De voorstellingen zijn om 11:00 uur, 13:30 uur en 16:00 uur en duren ongeveer 75 minuten. De kaartjes zijn verkrijgbaar via www.digisint.nl en vanaf 25 oktober bij de Hoogvliet vestigingen in Leidschendam–Voorburg.

De voorstelling is geschikt iedereen van 3 a 4 jaar tot 99 jaar. De intocht en de voorstelling worden mede mogelijk gemaakt door Hoogvliet, Karvan Cevitam, Unox, de Ondernemersvereniging Damcentrum, Vereniging Ondernemend Oud Voorburg (VOOV), Politie Haaglanden, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Avalex, Senioren van de scoutinggroep RMWB en anderen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant