Borstkankerzorg MCH in beste categorie CZ

Actueel 98 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Zorgverzekeraar CZ stelt dat de borstkankerzorg in het MCH tot de hoogste categorie, die van ‘beste ziekenhuizen’ behoort. Deze score is behaald door grote ervarenheid van chirurgen, diagnostiek op één dag, aanwezige voorzieningen en gestructureerd behandeloverleg met andere specialisten voor en na de operatie. Dit meldt het MCH in een persbericht.

Chirurgen die veel ervaring hebben met een bepaalde operatie, zijn hierin gespecialiseerd en leveren daardoor betere zorg. In 2011 behandelden specialisten in MCH Antoniushove en MCH Westeinde 301 nieuwe borstkankerpatiënten, twee keer zoveel als de norm die CZ stelt.

Het minimum aantal operaties per chirurg was 108, ruim drie keer zoveel als de CZ-norm van 35. Het percentage patiënten bij wie tumorrestweefsel achterblijft, is ook laag. Ook de bespreking van de behandeling voor en na de operatie in een behandeloverleg met andere specialisten en een verpleegkundige, draagt bij aan het positieve oordeel. Verder leverde de diagnostiek op een dag en de beschikbaarheid van diverse voorzieningen zoals MRI, punten op.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant