De VVD op werkbezoek......(foto: VVD)
De VVD op werkbezoek......(foto: VVD)

Laarzen in de modder

Columns 203 keer gelezen

DOOR DE BRIL VAN……De VVD-fractie heeft onlangs een werkbezoek aan diverse sportclubs afgelegd. De eerste vraag die dan mij me opkomt waarom de liberalen niet de grootste voetbalclub uit de gemeente, Forum Sport, hebben bezocht?

Vooral omdat daar een politieke kwestie gaat spelen, die wethouder Rensen van de PvdA in lastig vaarwater kan brengen. Er is maar liefst 700.000 euro beschikbaar gesteld om honk- en softbalvereniging Catch naar sportpark t’Loo te verhuizen.

Onlangs kroop Forum Sport-voorzitter Jan Hendriks in de ‘pen’ om via de website www.forumsport.nl hier een signaal over te geven. De preses hield het nog rustig in zijn betoog, maar gaf wel aan dat er helemaal geen plaats is om op zaterdag de wensen van deze honk- en softbalvereniging in te vullen. Of om capaciteit voor Catch te creëren, ook als ze op zondag zouden willen spelen.

Rensen mag blij zijn met zo’n beschaafde voorzitter, want wie zich in de plannen verdiept komt tot de conclusie dat men er helemaal naast zit. Dan had ook de VVD-fractie kunnen ervaren als ze Forum Sport eens met een bezoekje zouden vereren in plaats van zich bij Catch te laten fotograferen.

Op sportpark t’ Loo is er namelijk ieder weekeinde sprake een sportief crisiscentrum. De wedstrijden beginnen om half negen en om vier uur in de middag klinken en nog beginsignalen van de scheidsrechters. Forum Sport heeft namelijk bijna 1400 leden en 75 (!) competitie-elftallen. Sportpark t’ Loo is dus overvol. En wat dacht u van de parkeerproblematiek rondom het sportpark? Je zal er maar wonen….

Als Catch alleen op zondag zou gaan spelen, is het wellicht nog een ander verhaal. Maar dan moeten er zoveel aanpassingen op sportpark worden gedaan dat dit ten koste gaat van de voetbalcapaciteit van Forum Sport. Catch speelt trouwens ook op zaterdag, dat terzijde. Daarbij staat hun ledenaantal niet in verhouding met dat van Forum Sport.

Degenen die dit hebben verzonnen, staan volledig buiten de realiteit. Het wordt dan ook eens tijd dat ambtenaren of een wethouder hierop aangesproken gaan worden. 700.000 euro…..Waar komt dat geld eigenlijk vandaan?”

Het College is door het bestuur van Forum Sport overigens uitgenodigd om zaterdag 27 oktober de derby tegen SEV bij te wonen. Dan staan ze eindelijk eens met hun laarzen in de modder.

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker

Tips? Mail naar redactie@bartbakker.eu

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant