Louis Wagner floot Stompwijkse Boys

Sport 585 keer gelezen

STOMPWIJK - De ervaren (óók betaald voetbal!) en rechtlijnige scheidsrechter Louis Wagner uit Den Haag, die een dag eerder bij SV Houtwijk-SV Honselersdijk ook al invaller was, floot de 2002e wedstrijd in zijn loopbaan."Ik houd het zelf maar bij want de KNVB doet dat niet. Binnenkort sta ik 40 jaar op het veld. Op mijn 57e fluit ik nog eerste en hoofdklasse. Fluiten is mijn passie. Ik vind het leuk om hier nu ook eens een keer te zijn geweest." De Stompwijkse Joeri van der Salm bracht zijn tussentijdse seizoentotaal op 10 doelpunten en staat daarmee in de top drie van topscorers van de amateurverenigingen in de regio Leiden over het seizoen 2012-2013, kijk hiervoor op www.leidenamateurvoetbal.nl

Door Alexander Wagener

Zijn club is verantwoordelijk voor de eerste nederlaag van koploper SV Den Hoorn. "En terecht", zegt trainer Ron de Roode, die voor rust nog niet zag aankomen dat het na rust allemaal goed kwam. "We speelden compact en wonnen wel onze persoonlijke duels maar na de overname van de bal leden we weer te snel balverlies, mede door onrust aan de bal en het te snel spelen van de lange bal." Na rust liep het voetballend beter.

De Roode: "Daar heb ik ze in de rust ook op gewezen. Het afjagen van de bal is prima, maar doe er dan ook wat nuttigs mee met meer rust en overleg." De Roode moest zijn elftal na rust eerder afremmen dan bij de les houden. "De backs stoven in hun enthousiasme te snel naar voren. Deze groep kan nog veel beter, wanneer er goed vanuit de eigen positie gespeeld wordt. Zaterdag was ik toeschouwer bij hoofdklasser Quick Boys. Dat was schaakvoetbal. Er werd geen stap te veel gelopen. Niet dat ik dat meteen van mijn spelers verwacht, maar ik zou het wel leuk vinden." Ergens weten zijn spelers ook wel waar het soms aan schort. De Roode:

"Toen ik net na afloop in de kleedkamer kwam begonnen er een paar te lachen. Die wisten meteen wat ik ging zeggen. Speel de bal meer rond en wacht de fout van je tegenstander af om toe te slaan. We begrijpen elkaar."

De Roode gebruikte al zijn wisselspelers. "Met Maurice in de ploeg beoogde ik meer voetbal in ons spel te krijgen. Hij kan dat maar laat het nog te weinig zien. Enrico was op. Aan Rob weet ik wat ik heb. John was geblesseerd. Ik had hem graag willen laten staan, want hij speelde in mijn ogen een erg goede wedstrijd. Als ik hem er vorige week bij ROAC bij had gehad had er meer in gezeten. Marco maakte zijn rentree. Ik had een kopsterke speler nodig, omdat Den Hoorn alles of niets speelde.

De concurrentie wordt weer groter. De laatste weken heb ik met 14 in plaats van 20 man kunnen trainen en spelen." De Roode is daarom blij dat er het komend weekend niet gevoetbald hoeft te worden. "Dan heeft iedereen meer de tijd om terug te komen. Het eerste elftal draait zondag bardienst."

Stompwijk'92-SV Den Hoorn 3-2 (1-2) Doelpuntenmakers: Nick Ammerlaan (1-0), Joeri van der Salm (2-2 & 3-2).

Opstelling Stompwijk'92: Roy van der Voort; Nick van den Bosch, Martijn Droog, Joris Disseldorp, Donny van Marwijk; Bart van der Salm (60. Maurice Luchtigheid), John Onderwater (86. Marco Westerman), Enrico Geus (84. Rob de Jong); Nick Ammerlaan, Joeri van der Salm, Toby van Marwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant