Vandaag nog gratis kentekenplaats vastzetten

Actueel 141 keer gelezen

DEN HAAG - Vandaag kunnen auto-, motor- en bromfietsbezitters de kentekenplaten van hun voertuig gratis vast laten zetten tijdens speciale kentekenpopnagelacties.

De actie wordt gehouden op woensdag 17 oktober tussen 13.00 uur en 18.00 op de het parkeerterrein van het oude ADO-stadion aan de Mr. P. Drooglever Fortuynweg. Bij de laatste locatie is het ook mogelijk het kenteken van uw auto gratis in de autoruiten te laten graveren door Carglass. De popnagelacties zijn een samenwerkingsverband tussen leerlingen van het Mondriaancollege afdeling voertuigtechniek, de gemeente Den Haag, Bureau Buurtactief, Autohaag Zeeuw en Politie Haaglanden Bureau De Heemstraat en Zuiderpark.

Het komt regelmatig voor dat kentekenplaten van voertuigen, die niet zijn bevestigd met eentoers schroeven of popnagels, worden gestolen of verloren. Deze kentekenplaten worden gestolen voor verschillende doeleinden, van 'gratis benzine tanken' tot inbraken of andere criminele activiteiten zoals overvallen. Ook het verlies van een kentekenplaat kan leiden tot veel ergernis. De diefstal of het verlies van uw kentekenplaat kost veel geld en tijd.

De kans op diefstal of verlies neemt sterk af als de kentekenplaat stevig op het voertuig is gemonteerd. Een manier om dit te doen is door de plaat met popnagels vast te zetten.

Leerlingen van het Mondriaan college zetten onder leiding van hun docenten de kentekenplaat vast met popnagels. Tegelijkertijd kijken de politieagenten of de originele kentekenpapieren in orde zijn en geven bestuurders advies over hoe diefstal van of uit de auto kan worden tegengegaan. Zonder originele kentekenpapieren worden geen kentekenplaten vastgezet. Deze actie staat geheel in het teken van het popnagelen van kentekenplaten en is dus geen politiecontrole.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant