'Op koers met bestemmingsplannen'

Actueel 35 keer gelezen

VOORBURG - Het actualiseren van bestemmingsplannen ligt op koers. Deze week stemde het college van burgemeester en wethouders in met het ontwerpbestemmingsplan Voorburg Midden. Het bestemmingsplan Bovenveen is onherroepelijk geworden. Dat meldt de gemeente op haar website.

De verplichting tot het actueel maken en houden van bestemmingsplannen komt voort uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Op 30 juni 2013 moeten alle bestemmingsplannen binnen de gemeente voldoen aan de eisen van de Wro. Voor het opstellen van het bestemmingsplan Voorburg Midden heeft de gemeente goed overleg gevoerd met belangrijke partners in het gebied en zijn bewoners in het plangebied geraadpleegd. Het nieuwe plan richt zich op behoud van de bestaande (woon) kwaliteit en is overwegend behoudend.

Het plan speelt ook in op de actualiteit. Denk hierbij aan de ontwikkelingen binnen schoollocaties en de concentratie van detailhandel in het winkelcentrum Julianabaan. Ook de gerealiseerde nieuwbouwontwikkelingen zijn in het plan opgenomen. Met de instemming van het college is het ontwerpbestemmingsplan vrijgegeven voor ter inzage legging. Hiermee start de formele bestemmingsplanprocedure.

Na de vaststelling van het bestemmingsplan Bovenveen zijn geen beroepschriften bij de Raad van State ingediend. Het plan is nu onherroepelijk geworden en vormt het ruimtelijk-juridisch kader voor het plangebied Bovenveen.

Ook dit plan ondersteunt de doelstelling van de gemeente om een aantrekkelijke groene woonstad te zijn met oog voor de kwaliteit van de woonomgeving. Het nieuwe plan heeft vooral een behoudend karakter en bevat geen grote inhoudelijke wijzigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant