Rijbewijs ingevorderd

Actueel 36 keer gelezen

VOORBURG - De politie hield in de vroege ochtend van woensdag 17 oktober omstreeks 3.45 uur een 34-jarige man uit Leiderdorp aan nadat hij toch weer achter het stuur kroop terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

De bestuurder was aangehouden op het Vlietland en blies op dat moment 590 ugl (220 ugl is toegestaan). Hierop is direct zijn rijbewijs ingevorderd. Korte tijd later zagen agenten de man toch weer rijden, nu op de Rietpolderweg. Hij blies 425 ugl, en werd meegenomen naar het bureau. De rechter zal later oordelen of de man zijn rijbewijs terugkrijgt.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Bestuurlijke maatregel niet vrijblijvend
Boven een strafrechtelijke straf en boetes kan een overtreder een bestuurlijke maatregel opgelegd krijgen. Dat varieert van een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (LEMA) tot een alcoholslotprogramma. Kosten moeten door de bestuurder zelf betaald worden. Die kunnen oplopen tot meer dan 1000 euro. Kijk voor meer informatie over de maatregelen op www.cbr.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant