Onderschrift: Saskia Bruines licht haar aanstelling toe tijdens de raadsvergadering. (foto: Bart Bakker)
Onderschrift: Saskia Bruines licht haar aanstelling toe tijdens de raadsvergadering. (foto: Bart Bakker)

Taxioorlog als referentie bij introductie wethouder

Actueel 99 keer gelezen

VOORBURG - Bij de installatie van de nieuwe wethouder Saskia Bruines bleek dat zij de eerste wethouder is die niet in Leidschendam- Voorburg woont. Zij heeft daarom verzocht om ontheffing van het vereiste van ingezetenschap tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Op grond van de gemeentewet heeft de Raad voor de duur een jaar ontheffing verleent. De Raad ging er overigens niet unaniem met deze ontheffing accoord, want twee raadsleden stemden tegen.

Door Bart Bakker

“Het is een grote eer om wethouder te mogen zijn voor de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ik ben open en nieuwsgierig en heb er heel veel zin in. Ik zal met respect het werk van mijn voorganger voortzetten en zo mogelijk afronden”, reageerde Saskia Bruines op haar aanstelling.

Tijdens haar presentatie bleek dat de taxioorlog in Amsterdam, waar zij eerder wethouder was, als referentie wordt gebruikt. D66-fractievoorzitter Peter van Dolen: “Ik heb een dubbel gevoel, afscheid van Jerome Schellings en blij met de komst van Saskia Bruines, die in staat is om in korte tijd ingewikkelde dossiers op te pakken. Ze heeft ervaring als wethouder in Amsterdam en heeft daar zware dossiers onder zich gehad, zoals de Taxioorlog, en heeft die tot een goed einde gebracht. Ze is benaderbaar en kan goed samenwerken met burgers. Wij verwachten dat ze met haar ervaring een andere impuls aan ons werk kan geven."

Opvallend is echter dat de taxioorlog in Amsterdam destijds volkomen uit de hand liep en het College, waar Bruines deel van uitmaakte, hiervoor als schuldige werd aangewezen. Vanuit Gemeentebelangen kwamen dan ook signalen dat het bijzonder is dat zo’n incident als referentie wordt gebruikt. Tevens stelde Gemeentebelangen vragen over de vergoedingen voor de wethouder die niet binnen de gemeentegrenzen woont.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant