Medailles junioren Sparta bij NK estafette

Actueel 61 keer gelezen

VOORBURG/ INGEZONDEN - Tijdens de Nederlandse kampioenschappen estafette, afgelopen zaterdag 29 september gehouden in Amstelveen, hebben de pupillen van AV Sparta in totaal zes medailles behaald.

Het programma begon met de 10x40 m pendelestafette van de B/C pupillen. Ze behaalden daarmee een mooi derde plaats. Vervolgens mochten de A pupillen hun kwaliteit zien: een fraai gouden plak op de 10x60 m pendel.

De jongens pupillen B, team bestaand uit Jonathan Pronk, Lucas van der Logt, Matthijs Smits en Gaby Emmanuel zijn Nederlands kampioen geworden op de 4x40 meter. Ze liepen een prachtig tijd van 25.01 seconden. De jongens pupillen A van Sparta werden knap tweede op de 4x60m. Lars Schols, Pim de Wilde, Quinten Chambliss en Norberto Teixeira kwamen in een tijd van 34,16 seconden over de finish.

De dag werd afgesloten met de speciale estafettes, 40-40-60-60 m, met teams samengesteld uit een C, B, A1 en A2 pupil. Sparta deed mee met drie teams. Sparta behaalde met deze speciale estafette zelfs 2 medailles!

De gouden plak ging naar Ton Rozenburg, Gaby Emmanuel, Quinten Chambliss en Nanah Fung-Loy. Zilver was voor Lianne Oosterwijk, Matthijs Smits, Lars Schols en Pim de Wilde. Hier bleek dat de extra trainingen duidelijk tot deze prachtige resultaten hebben geleid, mede dank aan trainers Sandra Lugtenburg, Henry Chambliss en Emmy Emmanuel. Kortom, een zeer geslaagde dag, met prachtige estafettes, gezelligheid en enthousiasme onder de jonge sporters, ouders en trainers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant